Voor ouders

Informatie voor ouders

Als ouders wil je het liefst je kind onbezorgd en blij zien, maar ieder kind heeft wel kleine en grote stenen op zijn weg liggen. Stenen waar je soms even niet alleen omheen of overheen kunt. Om te voorkomen dat we in een cirkel blijven draaien en iedere keer weer over een zelfde steen blijven struikelen, is het fijn om te ontdekken dat je bij iemand terecht kunt die de tijd voor je neemt en naast je komt staan. Je hoeft namelijk niet alles alleen te doen! Je kind houdt je als ouder, op deze momenten ook een spiegel voor, dit zijn veelal mooie groeikansen!

In de begeleiding kijken we samen naar wat er al lukt en waar ieders kwaliteiten liggen. Vanuit deze uitgangspunten ontdekken we waar je nog beter in wilt worden en welke vaardigheden je nog wilt leren.

Vanuit de ervaring die ik onder anderen met “eigen-krachtconferenties” heb opgedaan, weet ik hoe een enorm verschil een klein beetje ondersteuning kan maken.

“It takes a whole village to raise a child”!

Praktische informatie voor ouders

Voorafgaand aan de begeleiding houden we met elkaar een intakegesprek. Het doel hiervan is om een duidelijk beeld te krijgen van wat er aan de hand is.

Na de intake volgt er een plan van aanpak met daarin de doelen waar we aan werken.

Na 3 à 4 sessies hebben we een kort evaluatiemoment, zijn er al veranderingen merkbaar, hoe gaat het thuis, of op school? Indien nodig stellen we de doelen bij of vullen ze aan.

Aan het eind van de begeleiding als de doelen zijn behaald, kan je kind weer op eigen kracht verder. Als het nog niet helemaal lukt of er meer ondersteuning nodig blijkt te zijn dan Praktijk Jij bent top! kan bieden, kunnen we je in overleg ook doorverwijzen of adviseren naar een andere zorgaanbieder te gaan.

Voor de mogelijkheden of doorverwijzing  kunt u contact opnemen met het CJG binnen de gemeente, de huisarts of direct met ons voor meer informatie.

Mocht u niet tevreden zijn, of een klacht hebben? 
Graag bespreken we met elkaar de klacht, om te kijken of we er samen uit kunnen komen.
Als dit niet voldoende is, zijn wij aangesloten bij het Klachtenportaal Zorg, waar hier alle informatie 
voor verdere begeleiding te vinden is: Klachtenportaal Zorg

Kinderpraktijk ‘Jij bent top!’

Tanja Diepering

AGB: 98100185 – KvK: 56473230 (Zwolle) – SKJ: 100020970

Foto’s met dank aan Linda Huvenaars (website)

Scroll naar top