Over ons

Tanja Diepering

Mijn naam is Tanja Diepering, (1967) moeder, partner, kindercoach en oprichter van praktijk Jij bent top! daarnaast dierenliefhebber, eigen-kracht coördinator, met beide benen op de grond ondernemer en bovenal gewoon betrokken mens! Het is mijn doel om kinderen met oprechte aandacht een duwtje in de “juiste” richting te geven. Wat die juiste richting is, bepalen we samen! Vele opleidingen en ervaringen rijker, is de rode draad, oplossingsgericht, gebruik makend van ieders “eigen kracht”, systemisch kijkend, de dingen niet groter maken dan ze zijn, en vanuit ontspanning en plezier, samen ontdekken!

Wout de Vries

Ik ben freelance werkzaam bij “Jij bent Top!” als orthopedagoog.

Werken met kinderen is bijzonder, werken met kinderen waarbij de ontwikkeling (iets) anders verloopt   heeft iets speciaals.

Uitgangspunt voor mij als orthopedagoog is:

“Als je de vlinder niet in de rups ziet,

als je de vogel niet in het ei ziet,

wat zie je dan in een kind waar je last van hebt?”

Nienke Brouwer

Mijn naam is Nienke Brouwer (1983) en ik help jou je weer gelukkiger te laten voelen. Dit doe ik vanuit mijn geloof dat iedereen kan leren om zichzelf weer te zijn. Soms raken we dat (even) kwijt door het (op)groeien in het leven en de gebeurtenissen die we meemaken. Mijn missie is om iedereen zijn eigen gebruiksaanwijzing te leren lezen, te leren hanteren en daarmee het beste uit jezelf te halen. Om zo intensieve en zware behandelingen overbodig te maken.

Jacolien Platschorre

Equine Assisted Coach

In 2014 heb ik mijn Hbo V GGz diploma gehaald en ben ik werkzaam als verpleegkundige binnen een jeugdteam van de GGZ. Al langere tijd had ik de wens om een opleiding te gaan volgen waarbij ik met paarden iets voor andere mensen kan betekenen. Ik heb bij de Keulseweg in Pijnacker de opleiding equine assisted coach level 1 en het specialisatiejaar Equine assisted kindercoach opleiding gevolgd en afgerond.

In mijn loopbaan heb ik veel ervaring met verschillende doelgroepen opgedaan. Hierdoor ben ik in staat om structuur en rust te bieden. Ik ben niet snel onder de indruk van bepaalde situaties en ik kan goed omgaan met spanningen die soms ontstaan. Mijn kwaliteiten zijn geduld en duidelijkheid.

Claudia Baldwin

Ik ben coach, paardencoach, systemisch coach en systemisch paardencoach. Verder ben ik collega, vriendin, moeder en een zorgzaam vrouwtje voor al m’n dieren. Zolang ik kan denken werk ik met mensen en heb ik dieren. De combinatie van beide past heel goed bij mijn manier van leven en werken.

Gaandeweg specialiseer ik me steeds meer in de begeleiding van gezinnen, als een kind of jongere met een indicatie bij mij komt vind ik het altijd fijn en nuttig om ook de ouders erbij te betrekken, dit geeft vaak  snel en blijvend resultaat. Samen staan we sterk en denken in mogelijkheden is mijn motto!
Er is veel mogelijk!

Suzanne Joenje

Mijn manier van coachen en begeleiden kenmerkt zich door veel te luisteren en waar te nemen en vanuit een gelijkwaardige basis en in wederzijds vertrouwen samen op zoek te gaan naar wat helpend is in jouw situatie.

Niet focussen op de problemen maar kijken naar de mogelijkheden!

Ieder mens wil:

Graag gezien worden.

Serieus genomen worden.

Gehoord worden.

Gezien worden als mens en niet als dossier.

Iemand in vertrouwen kunnen nemen

Niet veroordeeld worden..

Regelmatig betrek ik mijn twee paarden Anne en Scott bij de coaching en begeleiding. Door hun paardenkracht zetten ze jou weer in je kracht!

Wie het perspectief van een ander inneemt

verlaat zijn eigen oordeel”

Mijn visie en missie

Zoals in ieder zaadje alles aanwezig is om tot een mooie bloem uit te groeien, zo is in elk kind alles aanwezig om op te groeien tot wie hij in de kern al is. Gelukkige kinderen zijn kinderen die het vertrouwen en de vrijheid hebben om op hun eigen wijze te leven, dat ze mogen zijn wie ze zijn. Een kind ontdekt door bemoediging en erkenning zijn eigen krachten en ontwikkelt daardoor zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Volwassenen kunnen een gids zijn door voor te leven hoe je met zelfvertrouwen en met keuzevrijheid zelfstandig kan denken en met respect voor ieders eigenheid kan samenleven. Mijn doel in de begeleiding is dat kinderen en hun ouders die bij mij komen, hun autonomie ontwikkelen èn verbinding met elkaar behouden.

Mijn vertrouwen en hoop voor de toekomst is dat steeds meer kinderen en hun ouders weten hoe ze hun geluk kunnen vinden, dit voorleven en doorgeven aan anderen: dat hun persoonlijke vrijheid, hun liefde voor zichzelf en voor elkaar een inspiratie is voor anderen.
Een stukje samen op pad, voor een gelukkig kind!

Kinderpraktijk ‘Jij bent top!’

Tanja Diepering

AGB: 98100185 – KvK: 56473230 (Zwolle) – SKJ: 100020970

Foto’s met dank aan Linda Huvenaars (website)

Scroll naar top