Individuele coaching

Individuele coaching is heel praktisch: hoe kunnen we jouw probleem vanuit het hier en nu oplossen? De oplossing komt altijd vanuit jezelf, samen gaan we hiernaar op zoek. Met activiteiten buiten, samen met de dieren ontdekken we als vanzelf in welke hoek de oplossing ligt. 

Praktijk Jij bent top! Is er om kinderen (en hun ouders) hier in te coachen of begeleiden. Met een positieve en oplossingsgerichte aanpak, kijken we naar wat al goed gaat en wat de uitdagingen zijn waarbij het kind nog wat support nodig heeft. Het hele systeem, thuis en op school, telt mee. De oplossing ligt vaak heel dichtbij, soms wat verder weg, maar is dat wat bij het kind en/of de ouders past.

Paardencoaching

Paardencoaching is een methodiek waarbij paarden, of pony’s ingezet worden om je de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven. Het is een oplossingsgerichte methode waarbij de sessie niet zozeer gericht is op de oorzaken die ten grondslag liggen aan de vraag, of het probleem, maar vooral op hoe dat nu van invloed is op je leven en wat je daar in de toekomst mee wil. Het uitgangspunt is dat de oplossing altijd in jezelf te vinden is. Er worden geen pasklare oplossingen aangedragen, maar er wordt juist gezocht naar de eigen oplossing voor de coachvraag. Het krijgen van inzicht in jezelf staat centraal. De activiteiten vinden altijd op de grond naast het paard plaats, er wordt niet op het paard gezeten of gereden. Je hoeft geen enkele ervaring met paarden te hebben.

Met beide benen op de grond en het paard als jouw gids!

Kinderpraktijk ‘Jij bent top!’

Tanja Diepering

AGB: 98100185 – KvK: 56473230 (Zwolle) – SKJ: 100020970

Foto’s met dank aan Linda Huvenaars (website)

Scroll naar top