Individuele coaching

Lekker buiten in de natuur, samen met de dieren

Individuele coaching is heel praktisch: hoe kunnen we jouw probleem vanuit het hier en nu oplossen? De oplossing komt altijd vanuit jezelf, samen gaan we hiernaar op zoek. Met activiteiten buiten, samen met de dieren ontdekken we als vanzelf in welke hoek de oplossing ligt. 

Praktijk Jij bent top! Is er om kinderen (en hun ouders) hier in te coachen of begeleiden. Met een positieve en oplossingsgerichte aanpak, kijken we naar wat al goed gaat en wat de uitdagingen zijn waarbij het kind nog wat support nodig heeft. Het hele systeem, thuis en op school, telt mee. De oplossing ligt vaak heel dichtbij, soms wat verder weg, maar is dat wat bij het kind en/of de ouders past.

Coachen met pony's

Paardencoaching is een methodiek waarbij paarden, of pony’s ingezet worden om je de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven. Het is een oplossingsgerichte methode waarbij de sessie niet zozeer gericht is op de oorzaken die ten grondslag liggen aan de vraag, of het probleem, maar vooral op hoe dat nu van invloed is op je leven en wat je daar in de toekomst mee wil. Het uitgangspunt is dat de oplossing altijd in jezelf te vinden is. Er worden geen pasklare oplossingen aangedragen, maar er wordt juist gezocht naar de eigen oplossing voor de coachvraag. Het krijgen van inzicht in jezelf staat centraal. De activiteiten vinden altijd op de grond naast het paard plaats, er wordt niet op het paard gezeten of gereden. Je hoeft geen enkele ervaring met paarden te hebben.

Met beide benen op de grond en het paard als jouw gids!

Coachen met honden

 

Coaching van kinderen met de inzet van honden staat in het teken van leren door te doen. Lekker bezig zijn in plaats van praten. Honden nodigen uit tot het maken van contact en willen graag samen wat leuks doen.

Bewegen met je lijf zorgt ook voor beweging in je brein.

Bovendien kan een hond niet liegen. Daarom zijn het ook fantastische dieren om mee te werken en van te leren. Tijdens de sessies leer je over  jezelf en ga je van alles over je gedrag, wat je denkt en bovenal wat je voelt, ontdekken.

“Wat heeft de hond jou te vertellen?”

Kinderpraktijk ‘Jij bent top!’

Tanja Diepering

AGB: 98100185 – KvK: 56473230 (Zwolle) – SKJ: 100020970

Foto’s met dank aan Linda Huvenaars (website)

Scroll naar top