Ervaringen ouders

Monique

Mijn zoon Milan van 8 jaar is bij Tanja in begeleiding geweest. De reden van aanmelding was het ervaren van angst en achterstand met leren op school.

Een groot onderdeel van de oorzaken lag in de scheiding van zijn vader en mij als moeder. De vanzelfsprekendheden vielen weg voor ons mannetje.

Met al onze liefde als ouders, mijn kennis en ervaring in de hulpverlening en achtergrond als kindertherapeut konden wij hem niet helemaal bieden wat hij nodig had.

Een betrouwbaar, onpartijdig, open, deskundige, warm en zeer geïnteresseerd persoon waar hij niet klem zat in de loyaliteit naar zijn ouders en die hem even op weg heeft geholpen om zichzelf te leren ontdekken in zijn gevoelens en gedachten. Waar onze zoon zichzelf kon zijn en naar zichzelf kon kijken om om te gaan met deze lastige , ingrijpende en emotionele situatie.

Die persoon hebben wij gevonden in Tanja. En al de dieren die hierin ondersteunen en veel gezelligheid bieden.

Milan is in korte tijd op sociaal en emotioneel vlak enorm gegroeid. Hij ging alleen een nieuwe sport en nieuwe contacten aan. Sprak voluit over onze scheiding en wat hij daarover voelde en wilde. Heerlijk en zo’n opluchting! De energie stroomde weer in hem.

 

Naast de begeleiding van mijn zoon heeft zij mij als ouder ook ondersteund door erkenning, geruststelling en adviezen. Zo fijn dat iemand zoals Tanja mee kan kijken, de goede bedoelingen ziet van ons als ouders en daarin even weer de rustige route kan aangeven.

Ik gun alle kinderen en ouders die lastige situaties ervaren iemand zoals Tanja. Ik heb ervaren dat ik als moeder niet alles weet en niet alles alleen hoef te doen, hulp vragen bij iemand zoals Tanja geeft zoveel meer dan alleen deze levensgebeurtenissen aangaan.

S.

Over mijn tijd bij Buitengewoon Kids

Als je het ervaren hebt, snap je de naam nog beter.

Het is heerlijk buiten, en de kinderen zijn er ‘gewoon’ kinderen.

Dat vergeet je weleens als ouder, als je kind een (beetje ) hulp nodig heeft. Gewoon kind zijn helpt dan al.

Bij Tanja wordt er op een ongedwongen, open en speelse manier ingegaan op het probleem. Tegelijkertijd komt datgene wat speelt op een niet confronterende manier naar de oppervlakte.

Mijn kinderen voelden zich meteen veilig en thuis. Op de terugweg kwam altijd meteen de vraag; wanneer gaan we weer naar Tanja?

Tanja maakt op een mooie en rustige manier een verband tussen de krachten van het kind en de manier hoe met de moeilijke dingen om te gaan.

Wij hebben er heel veel aan gehad en het heeft een nare gebeurtenis op een goede manier ‘opgeborgen’.

Kinderpraktijk ‘Jij bent top!’

Tanja Diepering

AGB: 98100185 – KvK: 56473230 (Zwolle) – SKJ: 100020970

Foto’s met dank aan Linda Huvenaars (website)

Scroll naar top